Waarom Onbeschoft Eerlijke Mensen De Beste Vrienden Zijn Die Je Kunt Hebben.

Waarom Onbeschoft Eerlijke Mensen De Beste Vrienden Zijn Die Je Kunt Hebben.

Door: Alue K. Loskotová – 19 Juli 2022

We hebben allemaal wel eens een vriend gehad die absoluut geen filter heeft. Hij vertelt je precies wat hij denkt, hoe hij zich voelt en wat hij wil in een bepaalde situatie. Hoewel het soms frustrerend kan zijn en moeilijk om naar te luisteren, heeft het vele voordelen om zo iemand in je leven te hebben.

Ieder van ons vervult een belangrijke rol in een vriendengroep die wordt geleid door onze unieke persoonlijkheidskenmerken. Sommige mensen zijn zeer meelevend en treden op als verzorgers of ouders, terwijl anderen ongelooflijk praktisch kunnen zijn en anderen helpen om met beide benen op de grond te blijven staan.

Rechtlijnige individuen leren ons de waarde van eerlijkheid en duidelijkheid, en leven hun leven zonder remmingen. Dit ontmoedigt vaak mensen die de soms brutale of harde waarheid niet aankunnen. Wie echter in staat is een vriendschap met deze ruige individuen te onderhouden, zal een geweldige metgezel voor het leven vinden.

Waarom onbeschoft eerlijke mensen de beste vrienden maken:

Ze hebben hoge morele normen en nemen geen genoegen met minder.

Vaak worden brutaal eerlijke mensen zeer verkeerd begrepen omdat zij dingen zeggen die iedereen denkt, maar die niemand anders wil zeggen. Mensen gaan ervan uit dat ze niet om anderen geven, of zelfs dat ze ervan genieten drama te veroorzaken of anderen te kwetsen. De waarheid is dat zij zeer hoge morele normen hebben die zij voor niemand willen overtreden. Zij hebben een duidelijk idee van goed en kwaad, en hun rechtlijnige en harde uitspraken zijn slechts een poging om anderen te waarschuwen of te helpen. Als je dit eenmaal begrijpt, zul je weten dat het hart van je vriend op de juiste plaats zit, dat hij oprechte bedoelingen heeft en een sterke morele code.

Ze beschermen de mensen van wie ze houden.

Ze laten niet zomaar iedereen in hun kring toe. Als je een plaats in hun hart hebt gevonden, kun je er zeker van zijn dat ze alles zullen doen om voor je te zorgen. Zij kunnen er tot op zekere hoogte mee omgaan dat ze beledigd of niet gerespecteerd worden. Ze zullen het niet tolereren, maar ze zullen het hen niet laten beheersen. Maar als ze iemand kwaad horen spreken over mensen die ze mogen, worden ze kwaad. Het zal hun beschermende instincten activeren en zij zullen vechten om degenen te verdedigen om wie zij het meest geven.

Zij zullen ervoor zorgen dat je altijd precies weet waar je aan toe bent.

Als je ooit iemand in je leven hebt gehad die een vriendschap veinsde, dan weet je hoe pijnlijk het kan zijn om erachter te komen dat je zogenaamde vriend tegen je loog. Het is een groot verraad, maar je hoeft je er geen zorgen over te maken als je een brutaal eerlijke vriend hebt. Omdat hij duidelijk is over wat hij voor je voelt. Als hij gelukkig is, zul je het weten, en als je hem kwaad maakt, wees er dan op voorbereid dat hij het je duidelijk maakt.

Ze zullen je altijd de waarheid vertellen, zelfs als het moeilijk is.

Eerlijkheid is de hoeksteen van een duurzame vriendschap, maar het is niet altijd gemakkelijk. Soms geven we toe aan leugentjes om bestwil om ongemakkelijke gesprekken of de gekwetste gevoelens die de waarheid kan brengen te vermijden. Maar de waarheid komt uiteindelijk altijd aan het licht, en als dat gebeurt, kan zelfs het kleinste leugentje om bestwil je doen twijfelen aan je vertrouwen in een vriend. Daar hoef je je geen zorgen over te maken met je botte vriend. Hij zal je de waarheid vertellen, zelfs als het moeilijk is, omdat dat gewoon de manier is waarop hij het doet. Verwacht niet dat hij de waarheid voor je verfraait.

Ze zijn erg leuk.

Een eerlijke vriend zal zich niet inhouden. Hij zal je precies vertellen hoe hij zich voelt, maar dat is niet het enige wat hij niet achterhoudt. Hij is klaar om ten volle te genieten van alles wat het leven te bieden heeft, en daarom weigert hij zich in te houden bij alles waarvan hij denkt dat het plezier en gelach zal brengen. Als je met hem omgaat, weet je nooit wat je zult vinden.

Hij is niet bang om een fout toe te geven.

Net zoals een bot persoon meer dan bereid is om je te laten weten wanneer je iets verkeerd doet, is hij ook vrij snel bereid om zijn eigen fouten toe te geven. Het kan ongemakkelijk voor hem zijn, maar hij waardeert eerlijkheid boven alles. Hij zal niet alleen toegeven dat hij fout zit, maar hij zal ook verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden en zich verontschuldigen.

Ze helpen je te groeien tot de beste versie van jezelf.

Als je op een reis bent van zelfverbetering en ontdekking, dan is dit de persoon waar je bij in de buurt wilt zijn. Hun vermogen om je rechtuit te vertellen wat er aan de hand is, geeft je de mogelijkheid om aspecten van je leven te zien waar je misschien blind voor bent, en opent je ogen voor je grootste zwakheden. Eerlijke mensen benaderen situaties met een relatief onbevooroordeeld perspectief. Als je echt bereid bent om als persoon te groeien, blijf dan onbevooroordeeld en luister oprecht naar wat oprechte mensen je vertellen.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022

Vertaling: wakkeremensen.org