Oorzaken van problemen in ons leven

Oorzaken van problemen in ons leven

Door: © Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022 – 15 November 2022

Om alle moeilijkheden volledig te overwinnen, moeten we eerst de oorzaak ervan goed begrijpen. Pas na een juiste en volledige diagnose, wanneer we tot de kern van het probleem doordringen, kunnen we de juiste oplossing kiezen. De moderne benadering ziet de oorzaak van het probleem als een fysiek of een psychologisch probleem. Daarom verzoekt zij ook alleen op deze twee gebieden om herstel.

Zo wordt aanhoudende jeuk klassiek gezien als een fysieke oorzaak en dienovereenkomstig behandeld met fysieke middelen. Misbruik van verdovende middelen wordt gezien als een psychologisch probleem en wordt voornamelijk behandeld met psychotherapie.

Er is echter een derde oorzaak van onze problemen in het leven, en dat is de spirituele oorzaak. Spirituele oorzaken hebben grote invloed op ons leven, of we er nu in geloven of niet. Spirituele oorzaken zijn echter niet zo gemakkelijk te vatten, omdat zij buiten het bereik liggen van de moderne logische wetenschappen.

De gemiddelde verdeling van de belangrijkste oorzaken van problemen en moeilijkheden in ons leven ziet er ongeveer zo uit:

20% – Psychologische en/of fysieke oorzaak

30% – Spirituele en psychologische en/of fysieke oorzaak

50% – Zuiver spirituele oorzaak

Tot 80% van de problemen in iemands leven hebben een oorzaak in het spirituele domein. Dit soort problemen kan alleen worden overwonnen met spirituele middelen, d.w.z. ofwel door spirituele beoefening die onze algemene spirituele energie helpt opbouwen om deze problemen te bestrijden of ertegen beschermd te worden, ofwel door specifieke spirituele genezing om een specifiek symptoom te overwinnen dat wordt veroorzaakt door een factor in het spirituele domein. Zo kunnen we ofwel de problemen die hun oorzaak hebben in het spirituele domein oplossen, ofwel de kracht opdoen om ze beter te doorstaan.

Het is een algemene onwaarheid in de moderne esoterie dat wat men de wereld instuurt, naar hem terugkeert. Daarom kunnen we heel vaak ook te maken krijgen met slachtofferschap, waardoor een sterk ongezonde en giftige omgeving in de hele gemeenschap ontstaat. Het is het idee dat als je een probleem hebt, als iemand je pijn doet, het je eigen schuld is omdat je destructieve vibraties uitzendt. Dit domme idee wordt meestal gepropageerd door onervaren mensen die een paar artikelen hebben gelezen en slim spelen, maar werkelijk niets begrijpen.

Om vervolgens de misbruikte vrouw of het in de steek gelaten kind zich slecht te laten voelen omdat ze waarschijnlijk niet spiritueel genoeg zijn en zichzelf mentaal in elkaar te slaan omdat ze het verdienden toen het hen overkwam. Omdat de esoterische gemeenschap vol “deskundigen” het zo voorstelt… Alsof de problemen van het leven op zich al niet groot genoeg zijn.

Het is waar dat de naar ons teruggestuurde energie wordt teruggestuurd, maar het is geen beslissende factor. Bijvoorbeeld, als je iemand slecht behandelt, is het logisch dat hij jou ook slecht zal behandelen, dat hij hetzelfde zal doen. Alleen zijn spirituele oorzaken niet zo eenvoudig en primitief. Mensen zijn ook niet zo eenvoudig, veel mensen zijn bijvoorbeeld in hun kern echt slecht en zullen je pijn doen, zelfs als je ze niets hebt aangedaan.

Veel mensen leven een verschrikkelijk leven in ellendige omstandigheden, ook al zijn ze zeer goede, hardwerkende en constructieve mensen van karakter. Ik weet zeker dat we allemaal zo iemand hebben gekend of kennen. Goede mensen die nooit een goed leven hebben gehad en in vrede op hun hoofd hadden kunnen staan.

Een psycholoog zou je kunnen vertellen dat het leven oneerlijk is en dat je dat moet accepteren en niet moet verwachten dat alles gelijk wordt verdeeld als een taart op de kleuterschool, maar zelfs die verklaring is niet treffend.

Het is belangrijk te beseffen dat elk lichamelijk symptoom ook een oorzaak kan hebben in de fysieke, psychologische of zelfs spirituele dimensie, en dat ze elkaar niet uitsluiten. Om een ziekte daadwerkelijk te laten uitbreken, moeten vaak eerst verschillende factoren tegelijkertijd samenkomen.

Als een vrouw bijvoorbeeld hevige pijn in de maagstreek ervaart, kan de oorzaak in alle drie de dimensies tegelijk liggen. Fysiek – ze heeft verkeerd voedsel gegeten, ongeschikt voor haar gevoelige spijsvertering. Psychologisch – ze is intern bang dat een gezondheidsprobleem haar zal verhinderen deel te nemen aan iets belangrijks. Spiritueel – de aangesloten geest is kwaadaardig en veroorzaakt/verhoogt actief de pijn in het maaggebied.

Als we kijken naar de problemen van het leven als geheel, of het nu gaat om een psychische ziekte, een lichamelijke ernstige aandoening, of een fatale Zwarte Piet waarbij iemand voortdurend pech heeft die hij niet kan overwinnen (sommige “gevorderde” mensen hebben al het bovenstaande door elkaar), dan is er geen enkele manier waarop een oppervlakkige blik op een persoon kan concluderen dat hij volledig schuldig is omdat hij zich “misdroeg of gewoon onstabiel is”. Het leven is niet zo eenvoudig.

Er zijn overleden voorouders in het spel die problemen kunnen veroorzaken. Familievloeken die vrijwel niet te verwijderen zijn door normale remedies. Klassieke verwijderbare vloeken, waaronder afgunst en gemene blikken van je omgeving.

 Bezetenheid door geesten – er zijn er die genetisch worden doorgegeven (kan behandeld worden). Opvoeding is ook een zeer belangrijke factor, in wat voor omgeving zijn we opgegroeid, welke opvattingen en gewoonten hebben onze ouders ons bijgebracht. Het gebrekkige programma waarin we zijn opgegroeid overwinnen is een zeer moeilijke weg. Het is niet onmogelijk, maar het vereist vele jaren zorgvuldig werken aan onszelf. We mogen de bemoeienis van de beheerders van Matrix niet vergeten, die proberen degenen die het spel hebben doorzien en begrijpen waar de draaimolen om draait, eruit te vissen.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022

Vertaling: wakkeremensen.org