Je Constant Onderwerpen Aan Andere Mensen Zal Nooit De Liefde En Het Respect Brengen Dat Je Verdient.

Je Constant Onderwerpen Aan Andere Mensen Zal Nooit De Liefde En Het Respect Brengen Dat Je Verdient.

© Alue K. Loskotová – 17 Juli 2022

Wij denken vaak dat als wij anderen behagen, wij van hen de dingen zullen krijgen die wij willen. Van materiële zaken tot hun liefde. Maar uiteindelijk kom je erachter dat er een zeer hoge prijs betaald moet worden voor het behagen van anderen tegen elke prijs. Het betekent dat je jezelf in de steek laat en je eigen tijd verspilt.

Ons leven is veel korter dan de meeste mensen beseffen. Je kunt jaren verspillen door dingen te doen die anderen willen doen, om er op je sterfbed achter te komen dat je nooit je eigen dromen hebt gevolgd.

Mensen die het anderen ten koste van alles naar de zin willen maken, omringen zich met giftige mensen die alleen maar in hun leven zijn om te nemen wat ze kunnen krijgen. Deze vampieren laten hen opzettelijk voelen dat ze niet goed genoeg zijn en dat niets wat ze willen ertoe doet. Aardig zijn en mensen behagen zijn twee totaal verschillende dingen. Je kunt aardig zijn en weten hoe je nee moet zeggen.

We moeten in staat zijn gezonde grenzen te stellen voor de mensen in ons leven. We moeten in staat zijn rekening te houden met onze eigen behoeften en wensen.

Je zult nooit de liefde of het respect krijgen die je verdient als je iedereen om je heen gehoorzaamt en op het fluitje blijft blazen.

Voordat je je gaat bekommeren om het geluk van anderen, moet je eerst zeker weten dat je zelf echt gelukkig bent.

Als je merkt dat je hunkert naar de goedkeuring van anderen, heb je weinig eigenliefde. Dus stop met het najagen van uiterlijke tekenen van goedkeuring en richt je aandacht op jezelf en de reden waarom je jezelf niet leuk vindt.

Het is niet omdat je voor iemand buigt dat hij je aardig zal vinden of je dezelfde gunst teruggeeft. Zo werkt het leven gewoon niet. Je kunt niet eindeloos al je geduld en moeite verspillen aan iemand die het niet verdient. Zo raak je achterop in je eigen leven.

En hoewel geloven dat goede dingen zullen gebeuren met hen die goed doen voor anderen een prachtige denkrichting is, werkt het niet altijd zo. Sommige mensen zijn gewoon niet bereid om de dingen te doen die jij voor hen doet.

Soms is het goed om een beetje egoïstisch te zijn. Het zal je in staat stellen respect voor jezelf te vinden, want als jij jezelf respecteert, zullen andere mensen jou ook gaan respecteren.

Dat je bang bent om nee te zeggen tegen iemand en de consequenties daarvan onder ogen te zien, wil niet zeggen dat je het niet kunt of mag doen. Ga je dromen achterna en wees jezelf. leef je leven zoals je wilt.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022

Vertaling: wakkeremensen.org