Hoe Train Je Jouw Intuïtie

Hoe Train Je Jouw Intuïtie

Door: Alue Loskotova – 6 Augustus 2022

We hebben allemaal een zekere mate van intuïtie. Sommigen van ons kiezen om er naar te luisteren en anderen kiezen ervoor kiezen om het te negeren. Luisteren naar je intuïtie kan je door de moeilijkste tijden in het leven loodsen als je er maar genoeg aandacht aan besteedt.

Als je geen intuïtie lijkt te hebben, of je krijgt zelden intuïtieve gevoelens, dan moet je misschien werken aan het trainen van je intuïtie. Er zijn veel dingen die je eraan kunt doen.

Intuïtie is de manier waarop ons hoger zelf tot ons spreekt. Het is een manier voor het bovenbewuste om ons dingen te onthullen die we anders uit onszelf niet zouden opmerken.

Hoe meer je met je hogere zelf werkt, hoe sterker je intuïtie zal worden. Hier zijn enkele van de beste manieren waarop je kunt trainen. Sommige zijn eenvoudig en kunnen toch een enorm verschil maken.

Mediteer

Meditatie is een goede manier om jezelf te leren kennen en wat we in ons hebben. Het stelt je in staat om samen te smelten met je hogere zelf. Je kunt over verschillende onderwerpen mediteren, maar het is ook interessant om gesprekken met jezelf te voeren, als je gaat liggen, je helemaal ontspant en over je gedachten gaat nadenken, waarop de antwoorden je vanzelf te binnen zullen springen zonder dat je erover nadenkt. Merk op dat het antwoord eruit springt voordat je de zin in je hoofd kunt afmaken – en dit is hoe intuïtie werkt. Train het, neem het waar, merk op hoe het werkt en probeer het dan te vangen in de fysieke wereld in normale werking.

Praat tegen jezelf

Zelfpraat is een teken van hoge intelligentie en geeft je ruimte voor je hogere zelf om zich hier te manifesteren. Hoe meer je tegen jezelf praat, hoe gemakkelijker het voor je hogere zelf is om te reageren. Het is een gedachte die komt als een reactie of antwoord op je denken en handelen. Wanneer iets je ergert of je hebt een probleem, begin dan met jezelf te praten en bespreek het probleem met jezelf. Zeg waar je bang voor bent en waar je aan denkt, of vraag jezelf hoe je je voelt of waarom je je zo voelt en geef dan antwoord alsof je met z’n tweeën bent. Speel psycholoog en voel je vrij om jezelf bij je naam te noemen. Als je er ontspannen over kunt zijn en het een volledig vrije stroom kunt geven, kan het gebeuren dat je plotseling overal antwoord op geeft en het voor jezelf oplost – dat was je gids, je hogere zelf. En als dat niet zo is, zul je je zeker opgelucht voelen als je opgekropte emoties, frustraties en angsten loslaat.

Besteed aandacht aan hoe dingen je laten voelen

Onze intuïtie komt bijna altijd in de vorm van een gevoel. Het is nervositeit, rusteloosheid, angst, tegenzin om ergens heen te gaan, tegenzin om iemand te zien, tegenzin om iets te lezen. Als de intuïtie zegt: doe het niet, dit is niet goed, uit zich dat heel vaak in een zware dille en afkeer, ook al ben je verder hardwerkend en leergierig. Of je hebt plotseling het gevoel dat het een absoluut nutteloze tijdverspilling is en je weet niet eens waarom je er zo vreselijk ongeïnteresseerd in bent. Als je dat gevoel met geweld wilt overwinnen, verzwakt het je vreselijk, je kunt je niet eens concentreren. Of het bezorgt je een gevoel van angst en onzekerheid als ze je zien gaan waar je niet zou moeten gaan. Integendeel, het leidt je naar de juiste dingen met enthousiasme, de dwangmatige gedachte dat je iets wilt doen, iets wilt zeggen, ergens naartoe wilt gaan.

Je kunt het ook uitproberen op artikelen, websites en YouTubers. Als je een paard of een persoon tegenkomt met een sterk destructieve energie, geeft je intuïtie je het gevoel dat je tijd aan het verspillen bent, of belast je met een enorme onoverkomelijke dille, of de YouTuber is zo irritant dat je hem meteen uitzet, maar je weet niet waarom. omdat hij niets heeft gezegd om je te beledigen.

Maar als je er werk in steekt en de inhoud onderzoekt, kom je erachter dat het echt onzin is en dat je intuïtie je een paar uur tijd probeerde te besparen zodat je je energie er niet aan zou verspillen.

Het werkt ook met boeken. Als je het in je hand neemt, voel je plotseling dat het tijdverspilling is, of integendeel, je voelt warmte en enthousiasme. Leg dit gevoel vast en verken dan het boek. U zult merken dat uw gevoel u precies heeft verteld of het boek goed is of niet.

Doe je onderzoek, merk hoe het werkt, en dan kun je intuïtief de juiste inhoud voor je kiezen zonder je tijd en energie te verspillen aan onzin.

Als ik een paar voorbeelden zou noemen, boeken die ik extreem tijdverspilling vond en die na onderzoek bevestigd werden: Bijbel Nieuw en Oud Testament, Sensei van Shambhala, Allatra die dikke honden, Beïnvloeden van de werkelijkheid.

Integendeel, ik herinner me het enthousiasme en de warmte van Radicale Vergeving, Leven met hoge intelligentie, of toen ik mijn eerste grote boek over UFO’s vond: Contacten op zolder.

Het werkt ook op mensen. Je hebt het gevoel dat iemand tijdverspilling is en dat je hem niet wilt zien, maar je weet niet waarom, misschien ga je net op je eerste afspraakje en ken je hem nog helemaal niet. Of, integendeel, je voelt enthousiasme en vreugde.

Wat goed is, geeft je energie en wat slecht is, verzwakt je. Je intuïtie zal het je onmiddellijk vertellen. Leer het te voelen. Het kost je misschien wat tijd, maar het kan getraind worden.

Attentie, destructieve mensen hebben het andersom, zij worden aangetrokken tot vernietiging en kwaad, integendeel, constructieve energie irriteert hen en maakt hen agressief. Hierdoor zul je mensen ontmoeten die je zullen vertellen hoe geweldig dit wel niet is en hoe fout je wel niet bent en hoe dom je wel niet bent als je er niet naar wilt lezen of luisteren.

Juist omdat zij de tegengestelde polariteit hebben, beheerst deze destructieve energie hen en door contact met verdere destructie wordt het sterker en heeft het meer controle over hen… Verspil je tijd niet door er met hen over in discussie te gaan, het is zinloos en je zou energie verliezen.

Vertrouw op jezelf, zelfs als je tegen de stroom in zwemt – ondanks iedereen die zegt hoe geweldig het is – zul je uiteindelijk zien dat je het goed wist. De meerderheid heeft niet altijd gelijk, het is vaak andersom. Andere keren is het dat je nog niet rijp of klaar bent voor de zaak, en daarom zegt je intuïtie je om er – nog – niet mee om te gaan. Want er is een juiste tijd en een juiste plaats voor ieder mens.

Test je voorgevoelens van tijd tot tijd

Probeer te raden welke kleur de volgende auto die je tegenkomt zal hebben, welk nummerbord, welke kraskaart een winnaar is, welk getal er op de dobbelstenen zal vallen. Sommige mensen zijn hier goed in. Zelfs als je mist, ben je jezelf aan het trainen. Denk nooit te veel na, leer de eerste gedachte of het eerste gevoel op te vangen.

Leer de dingen van een afstand te zien

Verwijder jezelf uit je situatie en kijk er van buitenaf onpartijdig naar, alsof het helemaal niet van jou is. Je intuïtie kan niet voor je werken als je altijd verdrinkt in zorgen en diep in je problemen zit. Als je leert om perspectief te hebben en rust in jezelf te vinden, ongeacht ongunstige levensomstandigheden, krijgt je intuïtie ruimte in die stilte en dat perspectief. Wees niet bevooroordeeld, zwak van geest, heb geen medelijden en trek je niets aan van persoonlijke drama’s. Cultiveer je innerlijke vrede.

Besteed aandacht aan je dromen

Soms krijgen we boodschappen in onze dromen en sommige dromen zijn profetisch. Besteed aandacht aan alle kleine dingen en alles wat opvalt. Probeer ’s morgens, als je wakker wordt, je dromen door te nemen, om je te herinneren wat erin gebeurde. Als ze heel intens waren, schrijf ze dan op.

Ga van de gebaande paden af

Neem af en toe een time-out en koppel je af en toe los van je dagelijkse routine. Dit kan je intuïtie echt stimuleren. Het kunnen kleine dingen zijn, zoals plotseling van richting veranderen en een andere weg inslaan, plotseling van plan veranderen, plotseling iets nieuws proberen, een spontane beslissing nemen.

Sommige mensen vechten tegen de geestdodende routine met compleet idiote stunts, zoals proberen yoghurt van de andere kant te eten. Ze zeggen dat als we een doodgewone zaak op een heel andere manier doen dan we gewend zijn, die doodgewone zaak plotseling vreselijk interessant wordt, in het geheugen blijft hangen, iemand emotioneel wakker schudt en zijn ontvankelijkheid en verankering in het huidige moment versterkt, zodat hij zich levendiger en bewuster voelt. Bovendien stimuleert het ook de verbeelding en creativiteit.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2022

Vertaald naar het Engels door EraofLight.com

Vertaling: wakkeremensen.org

♥  ♥  ♥ 

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan
 ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien