Heksenuur: Waarom gebeuren er rare dingen met ons tussen 3 en 4 uur ’s nachts?

Heksenuur: Waarom gebeuren er rare dingen met ons tussen 3 en 4 uur ’s nachts?

16 Mei 2020

De oude bronnen over mensen met bovennatuurlijke vermogens zijn vele malen vernietigd en gemanipuleerd, want in de geschiedenis waren mensen die verder konden zien en meer wisten natuurlijk erg lastig voor de heersende elites. Een van de dingen die uit deze tijd bewaard zijn gebleven zijn de verslagen van het “heksenuur”. Dit wordt verondersteld een tijd te zijn die speciaal is voor buitenzintuiglijk begaafde mensen, of zo u wilt, heksen (en tovenaars… hallo mannelijke lezers).

Wat gebeurt er tijdens dit spookuur? Verschillende culturen in verschillende plaatsen en tijden hebben het misschien iets anders beschreven, maar ze zijn het eens over het volgende:

Volgens de meeste bronnen vindt het heksenuur plaats tussen 03:00 en 04:00 uur in de ochtend. In de geschiedenis werd het zelfs het Heilige Uur genoemd, of omgekeerd het Duivelsuur. Waarom? Misschien door wie het uur net heeft meegemaakt, of het nu een gelovige was die een heilige zag of een heiden die een geest ontmoette. We kunnen alleen maar raden.

Sommige versies geven exacte tijden als 2:16, 3:00, 3:15 of 3:33. De verschillen kunnen ook voortvloeien uit het feit dat verschillende landen in de wereld verschillende tijdzones hebben. In ieder geval is de algemene tijd voor Midden-Europa 3-4 uur.

Het magische uur verwijst meestal naar middernacht en is het sterkst bij volle maan. Deze tijd werd vroeger beschouwd als bijzonder energetisch sterk en daarom geschikt voor diverse speciale rituelen. Sommige heksen trokken er zelfs op uit in de nacht van de volle maan om geselecteerde soorten kruiden te verzamelen; sommige bronnen vermelden zelfs dat ze daarvoor naakt moesten zijn.

Wat gebeurt er tijdens het heksenuur

Mensen die doelbewust met magie bezig zijn, kunnen dan beter spreuken uitspreken, en hun spreuken zijn ook krachtiger. Misschien omdat ze meer privacy hebben, worden ze niet afgeleid door de drukte van de omgeving en kunnen ze zich beter concentreren op hun onderwerp.

Men zegt dat tijdens dit uur de sluier wordt opgelicht die de wereld van geesten en mensen scheidt. Dit maakt het makkelijker voor geesten om rond te reizen en mensen te ontmoeten. Het is de tijd waarin de meeste spookbezoeken plaatsvinden, zelfs aan overleden naaste familieleden.

Dit is de tijd waarin destructieve wezens, naast onschadelijke geesten, van deze tijd profiteren, dus dit is het moment waarop de meeste van hun aanvallen plaatsvinden. Hun slachtoffers lijken op dit moment ook het meest kwetsbaar. Ik weet zeker dat het ook afhangt van wanneer iemand gaat slapen, en dat zijn slaapcyclus dienovereenkomstig verandert. In bepaalde stadia van het dromen zijn we vatbaarder voor deze ervaringen.

Spookplaatsen zijn dan nog angstaanjagender.

Zelfs de filmindustrie gebruikt het heksenuur in hun scènes, die ze oriënteren op 3 uur ’s nachts. Bijvoorbeeld, in de horrorfilm “the Conjuring – Captive of Demons”, stopt de klok om 3:07 uur en dat is wanneer het ergste begon te gebeuren in de film.

Tussen 1969 en 1978 verscheen er in Amerika zelfs een horrorstrip genaamd “The Witching Hour”, uitgegeven door DC Comics. We kunnen in de archieven nog nagaan hoe de strip eruit zag:

Waarom gebeuren deze dingen tijdens het heksenuur…

Er is een meer wetenschappelijke verklaring. Ons lichaam werkt volgens biologische klokken, ook wel circadiane ritmes genoemd. Het is afgestemd op de afwisseling van licht en donker. Deze interne klok van ons raakt soms in de war wanneer we bijvoorbeeld lange afstanden afleggen met het vliegtuig (“jetlag”, jetlagziekte).

Tijdens het heksenuur bereikt het lichaam zijn laagste temperatuur. We ervaren het diepste niveau van slaap. Al onze biologische functies lijken ook te slapen.

Ziekenhuizen en verpleeghuizen melden de meeste sterfgevallen van patiënten juist in het 3e-4e uur van de ochtend. Volgens een studie van de Harvard Medical School neemt de kans op overlijden tijdens dit uur toe.

Dan zijn we gevoeliger voor externe buitenzintuiglijke prikkels en gebeurtenissen. Mediums en paranormaal begaafden of sensitieven kunnen in deze tijd gemakkelijker communiceren met geesten en andere werelden. We zien de geesten dan beter.

We kunnen zelfs makkelijker telepathisch berichten versturen tijdens het heksenuur. Uit vele experimenten is gebleken dat dit uur het meest succesvol is bij experimenten met telepathie.

Slaapverlamming komt het meest voor in deze tijd, waardoor het een uitstekende tijd is voor astrale reizigers om ergens heen te gaan.

In de Middeleeuwen geloofden bijgelovige mensen dat heksen en demonen verantwoordelijk waren voor de verlamming van slapers en voor hun tegenslagen in het leven. In die tijd geloofde men zelfs dat heksen hun duistere rituelen uitvoerden op dit tijdstip, wanneer iedereen sliep, om niet op heterdaad betrapt te worden.

Tsjechen kennen het al lang, ook onder de term “Spookuur”.

Als je de theorie van het bestaan van een vreemde nachtklok exotisch en nieuw vindt, geloof dan dat het niet zo is. Toen ik klein was, laten we zeggen een jaar of 7-8, werd ik achtervolgd door familieleden met het verhaal dat het niet goed was om na 11 uur wakker te blijven. Dit was vooral ’s avonds als we logeerpartijtjes hadden bij ons thuis, als we samen op kamp gingen, enz.

Ze spraken over hoe ’s nachts, na 11 uur, de poorten naar de geestenwereld opengaan en dat dan verschillende wezens zich onder de levenden kunnen begeven. En dat als ik te laat in de nacht zou opblijven, ik hen zou kunnen ontmoeten en dat zou niet prettig zijn.

Ik vraag me af waar ze dat vandaan hebben? Ze waren geobsedeerd door het oproepen van geesten en mysteries, dus misschien is het hun verteld door iemand die het weer gehoord of ergens gelezen heeft.

Of kenden ze iemand die krachten had en het door de jaren heen had gezien? Ze deelden de bron van hun nieuws toen niet met mij, maar ze lieten me goed schrikken. Ik denk dat het ook een van de struikelblokken is waardoor bovenzintuiglijke vermogens worden gedemoniseerd, en dan zijn mensen niet alleen bang voor degenen die iets kunnen en ervaren, maar ook voor zichzelf als ze die vermogens hebben. Dan verwerpen ze die, willen ze niet ontwikkelen en blokkeren ze die. Zo worden veel mensen met een waardevol potentieel geblokkeerd door angst. Het “Spookuur” kan inderdaad beangstigend zijn, maar ook mooi!

Ze wisten het misschien niet precies, maar de legende van de speciale tijd van de nacht waarin geesten komen is al tientallen jaren bekend onder Tsjechen die er belangstelling voor hebben.

Post in de discussie als je dit verhaal eerder bent tegengekomen en wat je hebt geleerd over het “spookuur” – zoals mijn familieleden het destijds noemden. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen.

Het is geen oude mythe, het gebeurt echt!

Ik kan persoonlijk getuigen van het bestaan van deze vreemde klok, de meeste van de meest interessante dingen die mij spontaan overkomen tijdens de slaap zijn getimed voor ongeveer 3:30-4:00 uur. Als het voorbij is, ik word wakker en doe het licht aan, zie ik deze tijdspanne op de klok. Ik zou niet bewust zo lang wakker blijven, dus het is altijd een werk van “toeval”. Het lukt echt.

Word je wakker tijdens het spookuur?

Veel mensen worden op dit tijdstip wakker en moeten naar het toilet. Of ze worden gewoon wakker en kunnen niet slapen.

Hoewel het meer klinkt als slapeloosheid, kan het deel uitmaken van iets groters.

Mensen die wakker zijn gedurende deze tijd geloven dat ze spirituele boodschappen ontvangen. De geesten die ons kunnen bezoeken zijn onze voorouders, of andere hogere entiteiten die boodschappen of geschenken meedragen.

Als je een ongewoon heksenuur meemaakt, noteer dan alles in je dagboek. Schrijf alles op wat je je herinnert van je droom, astrale reis of ontmoeting met een geest. Mediteer dan even, of doe wat ademhalingsoefeningen om jezelf te kalmeren. Dan kun je weer gaan slapen.

Als het nog steeds niet lukt, vraag dan je beschermengel om hulp, hun energie is kalmerend, wiegend en helpt je in slaap te vallen.

Accepteer je geschenk. Je zult veel leren over de mysteries van het leven en het lot.

© Alue K. Loskotová, www.aluska.org 2020

Vertaling: wakkeremensen.org